Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata

de loredanaaa in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 6928 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori "  Nucile umplute imi aduc aminte de copilarie, nu era an in care sa nu avem aceste prajituri de sarbatori. Acum timpul este mai scurt, se fac mai rar. Imi plac asa de mult, incat greu ma satur de ele. Imi place foarte mult aceasta reteta ca nu se lipesc deloc de forma.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g de unt moale
  • 600 g de faina
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 10 g de praf de copt
  • pentru crema:
  • 200 g biscuiti
  • 200 g nuca
  • 300 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 100 g ciocolata topita
  • 70 g zahar pudra
  • 20 g cacao
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se mixeaza usor cu zaharul pudra cam 2-3 min, apoi se adauga ouale unul cate unul, sarea, amestecand bine pentru inca 2-3 min.

Se adauga faina cate o lingura, amestecand in continuare pana se formeaza un aluat omogen, nelipicios si moale.

Se formeaza bilute rotunde si se coc in forma de nuci speciala, pe care am uns-o cu putin ulei doar prima oara si am incins-o bine.

Se lasa aproximativ 2-3 minute intorcandu-se la jumatate de minut.

Se scot cojile de nuci cu ajutorul unui cutit.

Se ia fiecare coaja in parte si se indeparteaza surplusul de aluat.

Crema:

Intr-un bol, se pun nuca maruntita, biscuitii pisati, cacaoa, zaharul pudra,se amesteca, apoi se toarna ciocolata topita, romul si laptele fierbinte putin cate putin, pana cand se  formeaza o crema.

Se umplu cojile de nuci: pe fiecare jumatate de nuca, se pune crema, dupa care se unesc.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Inainte de servire se asteapta 12 ore.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

12.01.2017, 11:59

Perfecte ti-au iesit...am si eu forma dar uite ca nu m-am invrednicit sa prepar!

oanapl 1

24.01.2017, 19:19

Ce pofta mi-ai facut! Arata foarte bine.

dantes 1

10.03.2017, 07:47

Delicioase!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare